FIA kondigt nieuwe veiligheidsinitiatieven aan

door Hidde Wissels
Melbourne2

De FIA heeft maandag via haar officiële website nieuwe veiligheidsinitiatieven aangekondigd. De autosportbond heeft onderzoeken afgerond naar 28 ernstige en dodelijke ongevallen die in 2019 hebben plaatsgevonden. Die onderzoeken moeten leiden tot meer veiligheid in de autosport. 

De meeste nieuwe initiatieven zijn er de auto's sterker te maken. Zo worden er technische oplossingen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat grote brokstukken aan de auto blijven zitten en niet niet gaan rondslingeren. Voor kleinere brokstukken zullen nieuwe ontwerpoplossingen worden onderzocht, zoals alternatieve composietmateriaal constructies, die specifiek zijn ontworpen zodat kleine onderdelen minder snel zullen afbreken.

Verder is er onderzocht of de structuur van de cockpit kan worden verbeterd, om een coureur beter te beschermen wanneer auto's frontaal op elkaar botsen. Dit proces is al in gang gezet voor de Formule 1, Formule 4 en Formule E. Deze acties worden voor de Formule 2 en Formule 3 opgenomen in de volgende auto-update. Ook moet de hoofdsteun verstevigd worden zodat deze op zijn plek blijft zitten tijdens een grote crash.

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden