FIA maakt aanpassingen DRS-zones bekend

AP-1W2JXJXTD2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Het afgelopen Formule 1 seizoen zijn er al veel aanpassingen gedaan aan diverse DRS-zones. Ook zijn er op veel circuits DRS-zones bijgekomen met als doel het inhalen te bevorderen. De FIA heeft nu de plannen voor de resterende races bekend gemaakt.

Zo zal komend weekeinde op Monza de tweede DRS-zone worden aangepast. Deze zal langer zijn dan voorheen. Bovendien past wedstrijdleider Charlie Whiting bij nog vier van de acht resterende circuits de DRS-zones aan. In Rusland zal de voornaamste DRS-zone op start-finish en voorbij bocht 1 worden verlengd.

In het Amerikaanse Austin zal de DRS-zone op het achterste rechte stuk  tussen bocht 11 en 12 langer zijn dan voorgaande edities. In Brazilië zal de zone na bocht 14 met 100 meter worden uitgebreid, terwijl in Abu Dhabi zelfs beide DRS-zones in lengte zullen worden aangepast. Wat betreft het toevoegen van DRS-zones zijn geen plannen bekend gemaakt.

Gemak

Het gemak waarmee coureurs tijdens de afgelopen Grand Prix op Spa konden inhalen leidde tot vragen of de DRS-zone op bijvoorbeeld Kemmel Straight niet te lang was, maar Whiting zag dat niet zo. “Spa is natuurlijk anders, hè?” zei de wedstrijdleider. “Je zag dat Sebastian (Vettel) voorbij kwam aan Lewis (Hamilton) zonder DRS en dat is eenvoudigweg omdat hij meer snelheid mee nam door Eau Rouge. We zien dat hier (Spa) altijd, nietwaar? Het zal anders zijn op de komende circuits.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden