FIA maakt plan B bekend voor verdere verloop Eifel GP

door Hidde Wissels
Nico_Rosberg_afscheid

De FIA heeft een plan B bekend gemaakt voor een goed verloop van de Eifel GP, meldt Motorsport. Dit plan is gemaakt omdat vanwege de regen en de dichte mist de vrijdagtrainingen niet werden verreden. Om verdere problemen tijdens het raceweekend te voorkomen heeft de FIA een plan B achter de hand. 

De eerste twee vrije trainingen werden geschrapt omdat het weer het niet toeliet, dat het circuit veilig genoeg was om te rijden. De medische helikopter moet ten allen tijde bij een ernstig ongeval, naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunnen vliegen. Vanwege de dichte mist kon dit niet en was er geen actie op het circuit op de vrijdag.

Mocht de dichte mist niet gaan optrekken dit weekend, heeft Michael Masi en zijn team een back-up plan bedacht. Dat plan is om een slachtoffer nu per ambulance drie kilometer ter vervoeren naar een lager gelegen locatie, waar het minder mistig is, waarna de rest van de rit per helikopter zou gebeuren. Die procedure zou binnen de vereiste twintig minuten kunnen verlopen.

Het lijkt erop dat het weer er voor de zaterdag beduidend beter uitziet dan op de vrijdag. Voor de race op zondag wordt echter wel weer dichte mist verwacht.

 

 

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden