FIA maakt F1-kalender voor 2018 bekend

f1f1

De FIA heeft vandaag de F1-kalender voor 2018 bekend gemaakt met daarop 21 races, dat is er één extra ten opzichte van dit jaar. Meest opvallende mutaties zijn het verdwijnen van de Maleisische Grand Prix, tegenover de terugkeer van zowel de Franse als de Duitse Grands Prix. De Franse Grand Prix zal gehouden worden op het circuit Paul Ricard nabij Le Castellet en de Duitse Grand Prix op het circuit van Hockenheim.

Unicum

Nog een opvallend aspect van de nieuwe kalender, bekend gemaakt na de vergadering van de World Motor Sport Council, is dat voor het eerst er drie races in drie opeenvolgende weekends achter elkaar worden georganiseerd, een unicum in de sport. Het gaat om de Franse, Britse en Oostenrijkse Grands Prix.

Le Mans en Indy 500

De nieuwe kalender botst ook dit jaar niet met de 24-uurs race van Le Mans, maar de Indy 500 zal wederom wel plaatsvinden in hetzelfde weekeinde als de Grand Prix van Monaco. Fernando Alonso kan daar dus vast rekening mee houden, als hij evenals dit jaar een uitstapje wil maken naar dit evenement.

Rusland verschuift

Grootste verandering is de verschuiving van de Russische Grand Prix van april naar september. Vanuit Sochi vliegen de teams dan direct naar Suzuka, waar een week later de Japanse Grand Prix zal plaatsvinden.

Onder voorbehoud

De Chinese en Singaporese Grands Prix zijn nog onder voorbehoud opgenomen in de kalender, hierover lopen de onderhandelingen nog met de nieuwe eigenaren van de Formule 1.

 

Datum Race Circuit
25 maart Australië Melbourne
8 april China Shanghai*
15 april Bahrain Sakhir
29 april Azerbaijan Baku
13 mei Spanje Barcelona
27 mei Monaco Monaco
10 juni Canada Montreal
24 juni Frankrijk Le Castellet
1 juli Oostenrijk Spielberg
8 juli Groot-Britannië Silverstone
22 juli Duitsland Hockenheim
29 juli Hongarije Budapest
26 augustus België Spa Francorchamps
2 september Italië Monza
16 september Singapore Singapore*
30 september Rusland Sochi
7 oktober Japan Suzuka
21 oktober USA Austin
28 oktober Mexico Mexico City
11 november Brazilië Sao Paulo
25 november Abu Dhabi Yas Marina

 

*) Onder voorbehoud

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen