FIA naarstig op zoek naar opvolger Charlie Whiting

CharlieWhiting

Een kleine week na het overlijden van Charlie Whiting buigt de internationale autosportfederatie FIA zich over zijn opvolging. De Engelsman overleed afgelopen donderdag onverwacht aan de gevolgen van een longembolie.

De racedirecteur was slechts 66 jaar oud en laat een groot gat achter. Zijn taken als wedstrijdleider, starter en veiligheidsverantwoordelijke werden afgelopen raceweekend ingevuld door Australiër Michael Masi. Die is dit jaar ook wedstrijdleider in de Formule 2 en Formule 3 en het is dus niet zeker of hij ook in de Formule 1 de permanente vervanger van Whiting wordt.

De FIA zou in de Griek Nikolas Tombazis, de Oostenrijker Peter Bayer en de Amerikaan Scot Elkins drie potentiële kandidaten hebben om Whiting op te volgen. Het aanstellen van die opvolger wordt geen makkelijke klus, aldus Bernie Ecclestone: “Charlie zag alles, hoorde alles, wist alles en deed alles. Hij deed het allemaal in zijn eentje. Ze moeten nu op zoek naar iemand die kan wat Charlie kon. Het gaat niet werken als je zijn taken over drie, vier man gaat verdelen.”

Ook Jean Todt is er van overtuigd dat de zoektocht naar een vervanger geen makkelijke gaat worden, maar volgens de FIA-president zijn er al stappen gemaakt: “We waren er samen met Charlie al enige tijd mee bezig, omdat we wisten dat hij deze rol niet eeuwig zou kunnen blijven vervullen. We werkten al aan een plan voor de toekomt, helaas moeten het nu eerder dan gepland worden uitgevoerd.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden