FIA onbewogen door woedende commentaar Verstappen

AP-1WSD4HC692111_news

Wedstrijdleider Charlie Whiting geeft Max Verstappen het voordeel van de twijfel als het gaat om zijn opmerkingen aan het adres van de stewards tijdens de Italiaanse Grand Prix. Wel gaf Whiting aan mogelijk een "kort gesprek" met de bestrafte Red Bull-coureur te hebben voorafgaand aan de volgende race.

De Nederlander kreeg een vijf seconden penalty van de stewards omdat hij Valtteri Bottas niet genoeg ruimte zou hebben gegeven in de remzone van de eerste chicane. Op het moment dat zijn engineer hem dit meldde over de boordradio, reageerde Verstappen furieus: “They are doing a great job of killing racing”, ofwel “Ze (de stewards) doen erg hun best om het racen kapot te maken”.

Whiting hoorde pas achteraf het woedende commentaar terug, zei hij tegenover Autosport: “Ik denk dat je niet teveel waarde moet hechten aan zulke opmerkingen in het heetst van de strijd, maar ik zal er tijdens de volgende rijdersbriefing wel even op terugkomen.” Voorafgaand aan de Grand Prix van Singapore zal dus naar alle waarschijnlijkheid een gesprek tussen Verstappen en Whiting volgen.

De van de derde naar de vijfde plaats teruggezette coureur is het overigens nog altijd niet eens met zijn straf. “Misschien had ik hem (Bottas) wat meer ruimte kunnen geven, maar hij zat nog op de witte lijn.” Op de vraag of de regels moeten worden aangepast antwoordde Verstappen: “De ene steward geeft een penalty, de ander doet dat niet. Ik denk niet dat de regels het probleem zijn.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen