FIA opent Hall of Fame in Parijs

1920x1080-FIA-Hall-of-Fame-Formule-1

In aanwezigheid van negen voormalige Formule 1-wereldkampioenen heeft de FIA maandag in Parijs een Hall of Fame geopend waarin alle wereldkampioenen van de koningsklasse van de autosport worden geëerd.

Jackie Stewart, Mario Andretti, Alain Prost, Nigel Mansell, Damon Hill, Jacques Villeneuve, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Nico Rosberg waren present bij het evenement dat werd gehouden in het gebouw van de Automobile Club France, waar in de jaren ’40 van de vorige eeuw de beginselen van de Formule 1 werden opgesteld.

Michael Schumacher

Daarnaast waren er familieleden en vertegenwoordigers van kampioenen van de partij die zelf niet aanwezig konden zijn. Zo werd Michael Schumacher vertegenwoordigt door zijn woordvoerster Sabine Kehm.

De zevenvoudig wereldkampioen herstelt nog steeds van het ernstige ski-ongeluk van vier jaar geleden. "Michael blijft vechten. Ik had heel graag gewild dat hij er vanavond zelf bij kon zijn", zei Kehm.

Uitbreiding

De Hall of Fame zal volgens FIA-voorzitter Jean Todt de komende jaren worden uitgebreid met coureurs uit andere klassen. "Het leek ons niet meer dan logisch om met de koningsklasse te beginnen", aldus Todt.

https://twitter.com/JeanTodt/status/938020833385172992?ref_src=twsrc%5Etfw

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden