FIA verklaart finishblunder GP Canada

1920x1080-FIA-Formule-1-Vlaggen

Zoals wel vaker in de Formule 1 werd ook gisteren de race afgevlagd door een beroemd persoon. Dit verliep niet helemaal vlekkeloos waardoor fotomodel Winnie Harlow een ronde te vroeg met de geblokte vlag boven start-finish stond te zwaaien. Volgens de FIA kon de dame in kwestie hier niets aan doen en komt met tekst en uitleg.

"De finishvlag werd een ronde te vroeg getoond omdat er een miscommunicatie was tussen het startplatform en de jongen die ze hier de starter noemen, de jongen die de race start en finisht. Hij dacht dat het de laatste ronde was en vroeg aan de wedstrijdleiding om dit te bevestigen en dat hebben zij gedaan. Zij dachten echter dat het een mededeling was terwijl hij eigenlijk een vraag stelde. Hij gaf vervolgens de opdracht om met de vlag te zwaaien, dus het heeft dus niets te maken met het feit dat we een beroemd persoon lieten afvlaggen," aldus Charlie Whiting.

"Ik denk dat het komt door wat er in beeld staat," vervolgde hij. "Voor mensen die niet in de Formule 1 werken kan het onduidelijk zijn wanneer zij '69' van de '70' zien staan. Wij weten allemaal dat dit betekent dat we in ronde 69 zitten, maar iemand die minder vaak kijkt kan denken 'dit zal dan wel de laatste ronde zijn'. Ik denk dat daar de twijfel ontstaat. Het is duidelijk deze we deze mensen voortaan beter moeten instrueren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden