fia-blue-flag-1280

Met de Grand Prix van Hongarije werd zondag de eerste seizoenshelft in de Formule 1 afgesloten. Pas eind augustus treffen de coureurs elkaar weer op het circuit bij de Belgische Grand Prix. Tot dan is er sprake van een zomerpauze, een periode waarin de teams twee weken de deuren moeten sluiten.

"Het is heel makkelijk", zegt Haas-teambaas Günther Steiner in gesprek met Speedweek. "In die twee weken zijn alle werkzaamheden aan de auto niet toegestaan."

Op slot

Kortom, de fabriek moet sluiten, ontwikkelingen rondom nieuwe onderdelen worden stilgelegd en er mag geen gebruik worden gemaakt van de windtunnel. Dit betekent dat er bijvoorbeeld zelfs geen onderdelen mogen worden door externe bedrijven en in de windtunnel mag ook niet worden gewerkt aan de auto van volgend seizoen. "Natuurlijk zal er wel op kantoor worden gewerkt, want de rekeningen en salarissen moeten wel worden betaald."

Tien renstallen die twee weken lang de deuren sluiten. De FIA vertrouwt erop dat de teams zich aan de zomerstop houden, zo bevestigt een hoge functionaris van de internationale autosportfederatie aan Speedweek. "Er zijn geen steekproeven. Er is geen inzicht op de werkzaamheden. We moeten erop vertrouwen dat de teambazen als eindverantwoordelijken zich aan de reglementen houden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen