FOM lonkt naar tweede Grand Prix in China

1920x1080-Startgrid-GP-China

China zou op de langere termijn wel eens een tweede Grand Prix kunnen krijgen. Het Aziatische land is sinds 2004 gastheer van de Chinese Grand Prix. De race werd afgelopen jaar gewonnen door Daniel Ricciardo.

De race in Shanghai kampt echter met tegenvallende toeschouwersaantallen en dat zou een reden kunnen zijn om nog een race toe te voegen, aldus Murray Barnett, hoofd sponsoring van Formula One Management, in een interview met Chinese media: "We kunnen niet in Shanghai zijn voor slechts drie dagen Grand Prix. We kijken naar meerdere scenario’s om meer belangstelling te genereren. We moeten het hele jaar aanwezig zijn om een grotere fanschare op te bouwen." Zo'n scenario zou dus het organiseren van een extra race kunnen zijn.

Barnett verwacht overigens niet dat een tweede Chinese Grand Prix al op korte termijn gerealiseerd zal worden: "We willen graag een tweede race hier. Gezien de drukte op de kalender waarschijnlijk niet op de korte termijn, maar we denken graag mee over nog een Grand Prix."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen