FOM: 'Twee van de huidige GP's verdwijnen van de kalender'

Chase-Carey-Persconferentie-GP-Nederland-Zandvoort-2019

Twee van de hudige 21 Grands Prix keren volgend seizoen niet terug op de Formule 1-kalender. Dat zegt Chase Carey, de CEO van Formula One Management in gesprek met het Canadese La Presse.

De kalender van 2020 is nog niet rond, maar het is al wel zeker dat Vietnam en Zandvoort er op zullen staan en dat er nog met vijf organisatoren wordt onderhandeld over een nieuw contract: Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Mexico.

Carey laat nu weten dat hij niet van plan is de kalender volgend jaar verder uit te breiden: “Wat betreft het aantal Grands Prix, we zullen onze tijd nemen alvorens we dat gaan uitbreiden. Ik vind het belangrijk dat we iets nieuws op de kalender hebben, maar we willen de zaak niet elk jaar overhoop gooien. We willen langdurige relaties aangaan met onze partners en als we elke jaar twee nieuwe locaties hebben dan blijft het totale aantal stabiel."

Dit betekent dus dat twee van de vijf Grands Prix die nog geen nieuw contract hebben, zullen moeten wijken voor Vietnam en Zandvoort. Van de genoemde locaties die in gevaar zijn, lijken Duitsland (Hockenheim) en Spanje (Barcelona) de meeste kans te maken om af te vallen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen