Force India bevestigt komst Lance Stroll

WX4I7137-1

Met de bekendmaking dat Lance Stroll heeft getekend bij Racing Point Force India is het laatste zitje voor het nieuwe Formule 1-seizoen vergeven. De voormalig Williams-coureur neemt bij het team de plek in van Esteban Ocon die komend seizoen test- en ontwikkelingsrijder bij het team van Mercedes zal zijn.

De 20-jarige coureur heeft een meerjarige deal met het team dat in de zomer van dit jaar werd omgedoopt van Force India naar Racing Point. Ondanks dat het team alle constructeurspunten kwijtraakte, eindigde het toch als zevende in het constructeurskampioenschap met 52 punten. Stroll, die zelf als 18e eindigde in het rijderskampioenschap, zal de nieuwe teammaat worden van Sergio Perez, die 2018 als 8e afsloot.

Het nieuws komt niet helemaal als een verrassing sinds de vader van Lance Stroll, samen met een groep investeerders, het noodlijdende team van de afgrond redde. Werknemers van het team konden weer uitbetaald krijgen en de naamsverandering werd doorgezet. Als ‘part of the deal’ maakte Stroll senior al duidelijk dat hij zijn zoon graag wilde inlijven bij het team.

Teambaas Otmar Szafnauer is verheugd met de komst van de jonge Canadees: “We hebben een opwindende line-up met een mix van jeugd, talent en ervaring. Lance is nog maar twintig en heeft al twee jaar Formule 1, een podiumfinish en een startplek op de eerste rij in zijn zak. We zien veel potentie in Lance en denken hem een omgeving te bieden waarin hij nog meer kan groeien.”

Lance Stroll kijkt er ook naar uit om samen te werken met het team: “Dit is het begin van een ongelooflijke en opwindende reis in mijn Formule 1-loopbaan. Ik kijk er naar uit om samen te werken met dit succesvolle team. Het is een nieuwe uitdaging en ik pak deze uitdaging met beide handen aan.” Stroll debuteerde in 2017 bij Williams naast Felipe Massa. De Canadees verbaasde vriend en vijand dat jaar in Azerbeidzjan door als jongste coureur ooit op het podium te belanden. Zijn enige podium tot nog toe.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen