'Force India in handen van vader Lance Stroll'

1920x1080-Esteban-Ocon-Force-India-Barcelona-Test-2018

De geruchten worden steeds luider dat Force India wordt overgenomen. Auto Bild Motorsport beweert dat miljardair Lawrence Stroll, de vader van coureur Lance, de renstal heeft gekocht. Het is volgens het Duitse magazine nog wel onduidelijk of de Canadees een meerderheidsaandeel heeft bemachtigd of het complete team heeft overgenomen.

Recent zou energiefabrikant Rich Energy een bod hebben uitgebracht op Force India. Ook hoofdsponsor BWT zou interesse hebben in een overname van de renstal. Nu blijkt Stroll die partijen aan de onderhandelingstafel te hebben afgetroefd.

Problemen bij eigenaren Force India

Force India was in handen van Vijay Mallya, Subrata Roy en Michiel Mol. Roy zit momenteel een gevangenisstraf uit en Mallya wil zijn handen vrij hebben voor een rechtszaak waarin hij al tijden is verwikkeld. In zijn vaderland wordt hij verdacht van fraude na het faillissement van zijn vliegmaatschappij Kingfisher Airlines. Daarnaast zit het team in financieel zwaar weer.

Stroll voorziet bij Force India betere kansen voor Lance dan bij Williams. De prestaties van Williams vallen dit seizoen zwaar tegen en daarom heeft vader Stroll besloten zijn kaarten op het team van Force India te zetten.

Rijdersmarkt in gang

De overname zal leiden tot een overstap van Lance van Williams naar Force India. De verwachting is dat Sergio Perez blijft en Esteban Ocon naar Renault verhuist, omdat Carlos Sainz jr. naar McLaren vertrekt om Stoffel Vandoorne aldaar op te volgen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen