'Formule 1 denkt aan schrappen vrijdagtrainingen'

1920x1080-Max-Verstappen-Red-Bull-Racing-GP-VS-2017

De Formule 1 bekijkt de mogelijkheden om kosten te besparen door de trainingen op vrijdag te schrappen zodat er meer races kunnen worden verreden. Dat meldt zakenblad Forbes op zijn website.

Forbes schrijft dat het plan zondag door Formule 1-motorsportbaas Ross Brawn ter sprake is gebracht tijdens een bijeenkomst die werd georganiseerd door Formule 1-eigenaar Liberty Media.

Logistieke problemen

"De teams hebben logistieke problemen als we meer races toevoegen. Een van de dingen waar we naar kijken is het format van een raceweekend om te zien of we iets moeten veranderen waardoor het logistiek gezien makkelijker wordt om meer races te doen", zegt Brawn.

"De race is, voor mij persoonlijk, zeer belangrijk. Daar gaan we niet aan sleutelen, maar we vragen ons af: hebben we de vrijdagtraining nodig? Zonder de training op vrijdag zouden we meer races kunnen doen, omdat het logistiek beter te overzien is voor de teams. Maar de vrijdag is belangrijk voor de promotors en zendgemachtigden. Hoe vinden we de juiste oplossing?"

Recordaantal races in 2018

Door de terugkeer van de Franse en Duitse Grand Prix telt de Formule 1-kalender van 2018 liefst 21 races, een evenaring van het record uit 2016.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen