Formule 1 en FIA zetten veiligheid op de agenda

1920x1080-FIA-Formule-1-Vlaggen

De FIA en Formule 1 gaan bespreken hoe de veiligheid tijdens Grands Prix verbeterd kan worden. Dit naar aanleiding van een aantal incidenten buiten het Braziliaanse circuit in São Paulo. Mercedes-teamleden werden afgelopen vrijdagavond onder bedreiging van vuurwapens beroofd. De FIA wil nu dat de betrokkenen verslag uitbrengen.

De inbreng van de teams zal worden besproken tijdens de World Motor Sport Council op 6 december aanstaande. In een gezamenlijke verklaring stellen Formule 1 en FIA dat vervolgens zal worden bekeken hoe de veiligheid vergroot kan worden en toegepast bij alle evenementen van het FIA F1-wereldkampioenschap.

Ook is men van plan de uitkomsten van de discussie te delen met andere FIA-kampioenschappen. “Veiligheid is een gezamenlijke inspanning, en de FIA zal samen met de aandeelhouders willen blijven werken aan een veilige omgeving voor iedereen die bij de Formule 1 werkzaam is of Formule 1-evenementen bezoekt”, aldus de FIA.

Naar aanleiding van de incidenten in Brazilië heeft bandenleverancier Pirelli haar tweedaagse bandentest gisteren en vandaag al eerder afgelast.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen