Formule 1 in 2018 nog dichter bij de fans

DEjr31xUAAA2j4V

Het Formule 1-circus zal in 2018 vier wereldsteden aandoen als onderdeel van Liberty Media’s plan om de sport dichter bij de fans te brengen. De nieuwe eigenaren zijn er op gebrand om het potentieel van de Formule 1 optimaal te benutten, iets wat de vorige eigenaren in hun ogen hebben nagelaten. Afgelopen seizoen werd F1 Live al georganiseerd in London, voorafgaand aan de Britse Grand Prix, waarbij van alle twintig coureurs alleen Lewis Hamilton opvallend afwezig was.

Liberty Media heeft dus aangegeven meerdere van dit soort evenementen te willen in 2018, waarbij het spektakel zal worden vergroot en waarbij de fans nog meer kunnen beleven. De medewerking van de teams is daarbij onontbeerlijk en daarom werden in september de regels van de commerciële rechtenhouder al bijgesteld. Zo mogen de teams vanaf nu de huidige bolides inzetten bij deze evenementen. Omdat teams voorheen alleen twee jaar oude bolides mochten inzetten kon het team van Haas geen demonstratie geven in London, omdat het simpelweg geen showwagen heeft en pas sinds 2016 meedoet.

Naar verluidt zal de Formule 1 komend seizoen Marseille (Frankrijk), Miami (Verenigde Staten), Rio de Janeiro (Brazilië) en Shanghai (China) aandoen. Vooralsnog zijn er geen precieze data of locaties bekend gemaakt, wel is duidelijk dat het evenement in Marseille in aanloop naar de terugkeer van de Franse Grand Prix zal worden georganiseerd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen