'Formule 1 in Assen is in 2019 in principe haalbaar'

170622_tt-circuit-assen

Een terugkeer van de Formule 1 op Nederlandse bodem lijkt steeds dichterbij te komen. Promotor Lee van Dam van het TT Circuit in Assen zegt in een interview met het AD dat een Grand Prix in Assen afhangt van Formule One Management (FOM). Zij moeten goedkeuring geven voor een race in Nederland.

Daartoe zal de FOM in de komende weken een bezoek brengen aan Assen om het circuit te inspecteren. "Dan moet je denken aan huisvesting. De pitboxen die waarschijnlijk iets te klein zijn, maar waar al een oplossing voor ligt om ze in ruimte te verdubbelen. Daar zullen echt geen onoverkomelijke dingen uitkomen", zegt Van Dam. Eerder werd het TT Circuit al goedgekeurd door de FIA.

2019 ook mogelijk

Hoewel er wordt gestreefd naar een Nederlandse Grand Prix in 2020 of 2021 is Assen klaar om al volgend jaar een race te organiseren. "Mochten we een verzoek krijgen om al in 2019 een race te organiseren, dan is dat ook haalbaar. Het circuit is er hier zo goed als klaar voor. Ook financieel hebben we het wel rond", zegt Van Dam, die toch nog een slag om de arm houdt.

"De volgende stap hebben we nu niet in de hand, dat is afwachten. Er zijn veel aanvragen, maar ik denk niet dat er heel veel concrete opties zijn die het zo goed voor elkaar hebben als wij hier. Maar goed, je weet het niet, hè."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden