Qatar waarschijnlijk toegevoegd aan F1-kalender 2021

10-sunday-sakhir

Het Formule 1-seizoen van 2021 gaat 22 races tellen in plaats van 23, zo meldt Formule 1. Daarnaast wordt er waarschijnlijk een race toegevoegd die gaat plaatsvinden in Qatar. Dit heeft Grand Prix Radio uit betrouwbare bron vernomen. Eerder werd al bekend dat de Grand Prix van Japan en de Grand Prix van Australië niet doorgaan. Voor een van deze races gaat dus geen vervangende race komen. 

De pandemie zorgde in het begin van het seizoen al voor aanpassingen in de kalender. De Grand Prix van China werd ingeruild voor een race op Imola en de Grand Prix van Australië werd eerst verschoven naar het eind van het seizoen, voordat deze werd afgelast. De Grand Prix van Canada werd ook afgelast en daarvoor kwam de Grand Prix van Turkije in de plaats. Deze werd vervolgens ook weer verschoven naar het einde van het seizoen wegens inreisbeperkingen. Ook Singapore en Japan houden dit jaar geen race.

Nieuwe Grand Prix: Qatar

Toen het nieuws over de Grand Prix van Japan werd bekendgemaakt was het nog onduidelijk wat er met de kalender zou gebeuren. Qatar werd in de dagen daarna toch aangeschreven als een mogelijke kandidaat voor een vervangende race. Een betrouwbare bron weet aan Grand Prix Radio te melden dat Qatar momenteel bezig is met contractonderhandelingen. Met de toevoeging van Qatar zou het seizoen eindigen met drie races in het Midden-Oosten met Abu Dhabi en Saudi-Arabië die nog steeds gepland staan. De Grand Prix van Mexico en Brazilië gaan voorlopig nog steeds door, maar worden een week later gehouden waarmee ze een triple-header vormen met de Grand Prix van Qatar, die dan op 21 november wordt verreden.

Lees ook: Mol: “FOM moet competitievervalsing voorkomen”

Lees ook: Beitske Visser ongedeerd na megacrash op Spa-Francorchamps

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE: klik hier voor audio- en videostream

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden