Formule 1 krijgt officiële kick-off in hartje Melbourne

AP-1V4H4PBYS1W11_news

Voorafgaand aan de eerste Grand Prix van het nieuwe seizoen op 17 maart aanstaande, wordt in Melbourne een officieel evenement gehouden om de opening van het nieuwe seizoen te vieren.

Bij de show - die zonder kosten toegankelijk is voor de fans - zullen alle coureurs en de teambazen aanwezig zijn en geïnterviewd worden. Verder zullen er muzikale acts optreden.

AGP18611_2019_F1_Season-Launch_2420x1620px_WEBSITE-V1
(c) Australian Grand Prix Corporation

De Formule 1-organisatie wil op deze manier iets teruggeven aan de Australische fans, aldus commercieel directeur Sean Bratches: "Sinds 1996 is op twee keer na de Formule 1 het seizoen altijd begonnen in Melbourne. De passie, de kennis en het enthousiasme van dit publiek verdient een speciaal bedankje en dus hebben we besloten om voor de eerste keer in de geschiedenis van de Formule 1 een openingsevenement te organiseren."

Het evenement vindt op 13 maart plaats op Federation Square, het centrale plein van Melbourne en wordt live gestreamd via internet.

Formule One Management en Liberty Media wilden eigenlijk voorafgaand aan het seizoen een gezamenlijke presentatie van alle auto's organiseren, maar dat is niet gelukt.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden