Formule 1 lost $1 miljard schuld af

liberty

De Formula One Group heeft een schuld van een miljard dollar (ongeveer 850 miljoen euro) afgelost. Dat blijkt uit de cijfers over het tweede kwartaal van 2017 van Liberty Media, het moederbedrijf van de Formula One Group.

De totale inkomsten van de Formule 1 kwamen in het tweede kwartaal (april t/m juni) uit op 616 miljoen dollar, zo’n 524 miljoen euro. Dat is zo’n drie procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Chase Carey lichtte de cijfers mondeling toe: “We hebben succesvol een schuld van een miljard dollar af kunnen schrijven en een resterende schuld kunnen herfinancieren. Het gevolg van de aflossing en de herfinanciering is dat de Formula One Group jaarlijks 90 miljoen dollar (76 miljoen euro) minder kwijt is aan rente”, aldus Carey.

Liberty Media maakte verder bekend dat door het aflossen van de schuld de Formula One Group een betere rating van kredietbeoordelaars krijgt. Dat betekent dat de organisatie in de toekomst bijvoorbeeld goedkoper geld kan lenen indien dat nodig is.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen