Christian Horner: 'Formule 1 moet terug naar puur racen'

P-20170528-01065_News

De Formule 1 moet goed nadenken over haar imago en de toekomstige motor nu diverse auto-fabrikanten hun toevlucht zoeken in de Formule E.

Die uitspraak komt van Red Bull-teambaas Christian Horner in gesprek met Auto Motor und Sport. Momenteel zijn er al gesprekken gaande over de motoren van 2021 en het heeft er alle schijn van dat de huidige V6-motoren minder hybride elementen zullen krijgen en mogelijk een extra turbo. De sport lijkt daarmee afscheid te nemen van het controversiële ‘power-unit’-tijdperk. “Ik hoop alleen niet dat we blijven zitten met een slecht compromis”, aldus Horner.

Volgens de Red Bull-teambaas zoeken fabrikanten als Porsche, Mercedes, Renault, Audi en Jaguar allemaal hun heil in de Formule E voor toekomstige technologieën: “Dat is al meer dan de Formule 1 ooit heeft gehad”. Dat heeft volgens Horner vooral te maken met de kosten van de Formule E die nog geen vijf procent bedragen van een Formule 1-budget: “Ik kan mij voorstellen dat het hun speeltuin wordt en dat fabrikanten als Ferrari, Aston Martin en Lamborghini de Formule 1 dragen, dat is hun plek.”

Volgens Horner staat de Formule 1 op een kruispunt: “Wanneer je de politiek moet geloven rijden we in 2030 allemaal in elektrische auto’s, dus de Formule 1 moet volgens mij precies het tegenovergestelde zijn – namelijk puur race, mens en machine, een competitie van de beste coureurs ter wereld met verbrandingsmotoren.” Horner ziet een rol weggelegd voor Ross Brawn om deze knoop door te hakken: “Hij heeft de moed nodig om de juiste beslissing te nemen”.

Volgens de Brit heeft Red Bull veel marktonderzoek gedaan voor het Aston Martin ‘supercar’ project: “Het laat zien dat een overweldigende meerderheid een V10 of V12 motor wil, geen hybride exemplaar.”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen