Formule 1, nu nòg sneller

images_Formule1_2015_nieuws-maart_Pirelli-PZero-hard-compound-2013

Bandenfabrikant Pirelli gelooft dat er dit jaar ronderecords gaan sneuvelen naar aanleiding van de hogere snelheden tijdens de Grand Prix van Australië. Voor de seizoensopener voorspelde Pirelli twee seconden per ronde winst. Het bleken er in Melbourne zelfs drie te zijn.

In 2014 was de beste tijd op het circuit van Albert Park 1:29,375, gereden op een set zachte banden in de derde vrije training. Dit jaar was dat 1: 26,327, de tijd die Lewis Hamilton de pole position gaf. Ook hij reed op banden van de zachte compound. Daar komt bij dat de snelste ronde van vorig jaar (1:32,478) gereden werd op het zachte rubber, terwijl de snelste dit jaar (1:30,945) op de langzamere medium banden ging.

Pirelli motorsport-directeur Paul Hembery zegt hierover: "Deze cijfers onderstrepen wat we voorspelden na de pré-seizoenstesten: een significante verbetering van de rondetijden, met auto's die alleen maar sneller worden naarmate het seizoen vordert. We kunnen zelfs enkele nieuwe ronderecords verwachten op bepaalde circuits."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden