Formule 1 ontbijtnieuws 24 september

Sergio_Perez_Force_India

› Sergio Perez en Force India verlengen contract
› Lotus' luchtvracht weer laat in paddock
› Aanpassingen aan Suzuka na crash Bianchi

Sergio Perez en Force India verlengen contract

Sergio Perez rijdt ook in 2016 voor het Force India Formule 1-team. Dit werd vannacht bevstigd vanuit Suzuka. Waar eerder al een aankondiging in Spa werd verwacht is nu eindelijk de kogel door de kerk. De Mexicaan heeft naar eigen zeggen ook gesproken met Renault, dat het plan heeft om door overname van het Lotus F1-team weer een fabrieksteam te gaan runnen. Onder meer zijn geloof in de verdere vooruitgang bij Force India hebben de 25-jarige doen besluiten te blijven waar hij nu is.

Lotus' luchtvracht weer laat in paddock

Lotus F1 heeft problemen gehad om alle spullen op tijd in het paddock van Suzuka te krijgen. Pas vanochtend, toen de meeste teams hun zaken al hadden opgebouwd, arriveerde de laatste containers met luchtvracht van het financieel kwakkelende team. Betalingsproblemen met leveranciers en vervoerdrs lijken hier wederom debet aan te zijn. Het team wacht op het verlossende woord van potentiële overnemer Renault en de eigen aandeelhouders, wat volgens geluiden uit de paddock niet meer lang op zich zou laten wachten.

Aanpassingen aan Suzuka na crash Bianchi

Het circuit van Suzuka, waar de Grand Prix van Japan wordt verreden, was een jaar geleden de plaats waar Jules Biachi zijn uiteindelijk fatale crash kende. Twee hoofzaken zijn aangepast naar aanleiding van dat ongeluk met het doel de veiligheid verder te verhogen. Op een aantal plaatsen is de afvoer van regenwater verbeterd en op de plaats waar de tractor stond die Bianchi raakte staat nu permanent een kraan, maar die staat àchter de baanafscheiding.

Foto: Sahara Force India F1 Team

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen