Formule 1 lunchnieuws 31 oktober

Yasuhisa_Arai_Ron_Dennis_Honda_mcLaren

› Red Bull nog steeds met Honda in gesprek voor 2016
› Heet Force India straks Aston Martin Racing?
› 12-uurs Formule 1-test in Abu Dhabi

Red Bull nog steeds met Honda in gesprek voor 2016

In het feuilleton 'Red Bull zoekt een motor' vandaag aflevering 123: How about Honda? De Japanners leken de laatsten te zijn waar Red Bull een nieuw krachtbron zou gaan zoeken, maar zoals al eerder bekend werd bleken de twee wèl in gesprek. Het bericht erbij was echter dat McLaren teambaas Ron Dennis er een veto over had uitgesproken.

Toch is de mogelijkheid nog niet van tafel. Tijdens de persconferentie gisteren in Mexico City zei Honda's hoofd van het Formule 1-project Yasuhisa Arai: "Wij zijn benaderd door een team. En daar praten we nog mee". Hij heeft het over Red Bull Racing, dat als enige met zusterteam Toro Rosso officieel nog geen motor voor 2016 heeft. 

Heet Force India straks Aston Martin Racing?

Aston Martin loert al een aantal jaar op betrokkenheid met de Formule 1. Het sportwagenmerk wil zich zo nadrukkelijk positioneren naast concurrerende merken als Ferrari en McLaren. De laatste keer dat er sprake van was, was begin juli toen er een concept voor een trio Red Bull-Mercedes-Aston Martin op tafel bleek te liggen.

Mercedes besloot vervolgens geen motor in een Red Bull-auto te willen - die zouden wel eens heel dichtbij kunnen komen dan - en het plan verdween weer van de radar.

Gisteren werd bekend dat er nu een variant op dit idee wordt besproken met Force India, dat ook met een Mercedes-motor rijdt. De renstal van Vijay Mallya wordt blijkbaar minder gevaarlijk geacht door Toto Wolff en de zijnen. 

12-uurs Formule 1-test in Abu Dhabi

De teams, de FIA en Pirelli zijn het eens geworden over het format van een uitgebreide bandentest na de komende Grand Prix van Abu Dhabi. Op één dag zal er van 's ochtends negen tot 's avonds negen uitgebreid getest gaan worden.

De kosten van de test waren nog even een struikelblok, dat nu weggenomen is met de mogelijkheid om ook testrijders een kans te geven. Op die manier kunnen bijvoorbeeld Sauber en Force India met een betalende rijder een deel van de kosten terugverdienen. Manor F1 heeft overigens laten weten niet mee te doen.

Het doel van de test voor Pirelli is het uitproberen van nieuwe rubbersamenstellingen. De Italiaanse fabrikant gaat vanaf komend seizoen per race drie in plaats van twee typen banden aan de teams leveren. Nieuwkomer wordt de ultrasofte band, die waarschijnlijk met een paarse bies versierd gaat worden. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden