Formule 1-team uit China al in 2018 op de grid?

2016_australian_gp_race_016_3

We meldden het al enige dagen geleden: in China zou hard worden gewerkt aan het optuigen van een compleet Formule 1-team. Op de paddock gaan nu zelfs geruchten dat het startveld al volgend jaar met een Chinees team wordt uitgebreid. Investeerders uit het Aziatische land zouden de failliete boedel van Manor hebben gekocht voor een entree in 2018.

Voorwaarden

Er kleven echter nogal wat haken en ogen aan het opzetten van een nieuw Formule 1-team. Zo heeft de renstal een licentie nodig van de FIA. Vervolgens moet er een borgsom van twintig miljoen dollar worden betaald en moet het team een garantie afgeven dat de renstal de komende vijf jaar financieel en op technisch gebied kan overbruggen.

Geen bescheiden eisen dus, en daarnaast is het nog maar de vraag of het financieel en sportief interessant is om al in 2018 in te stappen. De regels en contracten met de huidige tien teams liggen tot 2020 vast. Een nieuw team zou bijvoorbeeld geen aanspraak kunnen maken op inkomsten en prijzengelden. Bovendien loopt een nieuw team lichtjaren achter in de ontwikkeling van de auto's en zal er op de grid dus weinig te halen vallen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden