'Formule 1-teams akkoord met 22 races in 2020'

melbournesunday9-788280

De Formule 1-teams zijn akkoord met het uitbreiden van de Formule 1-kalender in 2020 van 21 naar 22 races. Dat heeft Mercedes-chef Toto Wolff naar buiten gebracht, meldt persbureau Reuters.

Liberty Media zou gisteravond met de tien renstallen rond de tafel hebben gezeten en toestemming hebben gevraagd voor de uitbreiding. "In een notendop: we zijn akkoord gegaan met een 22ste race," zou Wolff hebben gezegd.

De teams moeten toestemming geven voor het uitbreiden van de kalender. Dat heeft onder andere te maken met het technisch reglement, maar ook met het personeelsbeleid. Volgens Wolff hoeft dat nu nog geen problemen op te leveren: "We kunnen het aan. We hoeven het technisch reglement niet aan te passen voor één extra race, daarover hebben we het gehad. Het zou niet moeten worden aangegrepen om het aantal onderdelen maar weer te vergroten. Daarnaast moeten we ons personeel beschermen. We komen op een punt dat het niet meer valt te organiseren om met één vaste groep naar alle races te gaan. Dat is een factor waar we echt naar moeten kijken."

De huidige kalender bestaat uit 21 races. Met de bevestigde komst volgend jaar van de Grands Prix van Nederland en Vietnam zou dat aantal uitkomen op 23. Zoals het er nu voor staat verdwijnt echter de Grand Prix van Duitsland van de kalender waarmee het totaal op 22 uitkomt.

De races in Spanje, Mexico en Italië blijven dus wel op het programma. Het contract van deze drie evenementen loopt dit jaar af en er wordt achter de schermen druk onderhandeld om ze binnen boord te houden. Vooral voor Spanje zag het er lange tijd niet goed uit, maar het organisatiecomité kreeg afgelopen week steun van het Catalaanse parlement.

Mogelijk presenteert Formula One Management vandaag al de definitieve kalender voor 2020. Het is gebruikelijk om voor de zomerstop te doen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen