Formule 1-teams vrezen no-deal Brexit

0145

De Engelse motorsportfederatie Motorsport UK en een drietal teams overwegen om hun zorgen over een naderende Brexit bespreekbaar te maken met premier May.

De partijen willen meer duidelijkheid over de gevolgen van een no-deal Brexit, een scenario waarbij Groot-Brittannië op 29 maart de Europese Unie verlaat en er geen concrete afspraken worden gemaakt over bijvoorbeeld het vrije verkeer van goederen en diensten.

Zeven van de tien Formule 1-renstallen hebben hun thuisbasis in Groot-Brittannië. Mocht er inderdaad eind maart een no-deal Brexit van kracht worden dan zou dat invloed kunnen hebben op het Europese seizoen van de Formule 1.

Zeven Europese races vinden plaats in EU-landen en het is maar de vraag of Britse werknemers van de teams dan zomaar in die landen kunnen werken. Andersom hebben veel stallen werknemers uit EU-landen in dienst. De vraag is wat er na de Brexit gaat gebeuren met het Europese personeel dat op de fabrieken en kantoren in Engeland werkt.

David Richards, de voorzitter van Motorsport UK, heeft onlangs met de teams over de kwestie gesproken en één ding is duidelijk, voor de renstallen is een no-deal Brexit een nachtmerrie: "We moeten er ongelooflijk trots op zijn dat de beste Formule 1-teams hier hun thuisbasis hebben. En het lijkt er op dat we [Groot-Brittannië] het leven van deze teams behoorlijk zuur dreigen te maken. We moeten voorkomen dat dat gaat gebeuren."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden