Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

shanghai-2019-china

De Formule 1 heeft het contract met China verlengd tot en met 2025. De race in Shanghai staat volgend jaar door de coronapandemie opnieuw niet op de kalender, maar dat is geen reden voor de organisatie om het huidige contract niet te verlengen.

In 2004 stond de Grand Prix van Shanghai voor het eerst op de Formule 1-kalender. Voor Ferrari ging Rubens Barrichello er met de winst vandoor. Vanwege de coronapandemie kwam de Formule 1 in 2019 voor het laatst naar het Shanghai International Circuit. Met de contractverlenging wil de Formule 1 zo snel mogelijk terugkeren naar China.

“Dit is geweldig nieuws voor onze fans in China”, vertelt ceo Stefano Domenicali. “We zijn erg blij om te melden dat we tot 2025 kunnen racen in Shanghai."

Grand Prix China 2019
Foto: Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images

“Teleurstellend dat we volgend jaar niet naar Shanghai kunnen"

De Italiaan is blij met de contractverlenging, maar baalt ervan dat China niet meegenomen kon worden in de kalender van 2022.

“We zijn allemaal teleurgesteld dat we China niet in de kalender van 2022 konden opnemen vanwege de aanhoudende pandemie. Maar zodra de omstandigheden het toelaten kijken we ernaar uit om zo snel mogelijk terug te keren."

Lees ook: Mogelijk twee Grands Prix op Shanghai International Circuit

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

Lees ook: Nico Hülkenberg ziet af van deelname in IndyCar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen