Formule 1 verlengt contract Suzuka met drie jaar

door Hidde Wissels
Suzuka-circuit-2017

De Formule 1 zal de komende drie jaar in ieder geval nog in actie komen op het circuit van Suzuka. De organisatie van de Formule 1 heeft namelijk laten weten het contract van Suzuka te verlengen tot en met 2024. De verbintenis met het iconische circuit zou dit seizoen aflopen. 

De nieuwe deal is het resultaat van de goede relatie tussen de Formule 1 en racepromotor Mobilityland en maakt deel uit van een langetermijnverbintenis om de sport in Azië te laten groeien. Japan heeft een grote fanbase en een opwindend jong talent in Yuki Tsunoda. De Formule 1 blijft samenwerken met de promotor om de populariteit van de sport in Japan verder te laten groeien.

"Japan heeft een speciale plaats in de harten van de fans"

Stefano Domenicali, ceo van de Formule 1, is erg blij met de verlenging van het contract met Suzuka. Volgens hem is het een van de beste races op de kalender.

P-20161007-00689_news-700x467
Foto: Red Bull Content Pool

"Ik ben echt heel blij dat de Formule 1 nog drie jaar op Suzuka zal racen. Japan heeft een speciale plaats in de harten van Formule 1-fans over de hele wereld. Daarnaast hebben op Suzuka veel legendarische momenten van de sport plaatsgevonden."

"Met de verlenging willen we de sport in Azië laten groeien"

Volgens Domenicali is het verlengen van het contract met Suzuka een belangrijke stap om de sport te laten groeien in Azië. "Deze verlenging maakt deel uit van onze langetermijnverbintenis om de sport in Azië te laten groeien en we zijn verheugd onze succesvolle relatie met Mobilityland te kunnen voortzetten."

Lees meer:

CTO van Mercedes stapt over naar Red Bull

Video: Eerste virtuele ronde op Formule 1-circuit van Miami

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden