1920x1080-Startgrid-GP-Duitsland-2018

In het hedendaagse debat over klimaat heeft ook de Formule 1 zijn plannen bekendgemaakt. De sport moet in 2030 CO2-neutraal zijn. Om deze milieudoelstelling te halen neemt de koningsklasse van de autosport per direct maatregelen, want zo zegt FIA-voorzitter Jean Todt: "Onze toewijding aan wereldwijde milieubescherming is cruciaal."

De Formule 1 werkte een jaar aan het milieuplan samen met de FIA, de autofabrikanten, de teams, de organisatoren van de GP’s en milieudeskundigen.

Groen en duurzaam

Een van de maatregelen is dat de logistiek en het reizen in de Formule 1 efficiënter moeten. Daarnaast zullen de kantoren, faciliteiten en fabrieken van de teams moeten gaan recyclen om de sport groener en duurzamer te maken.

Niet alleen de Formule 1-teams zullen hun steentje bij moeten dragen. Vanaf 2025 moeten alle races en aanverwante evenementen duurzaam zijn. Dat betekent bijvoorbeeld geen eenmalig gebruik van plastic en milieuvriendelijke manieren voor de toeschouwers om naar de circuits te komen. Zo stimuleert de Dutch Grand Prix de toeschouwers om komend jaar mei zoveel mogelijk met de fiets naar Circuit Zandvoort te reizen.

Ambitieus, maar haalbaar plan

"Met de eerste duurzaamheidsstrategie erkennen we de cruciale rol die alle organisaties moeten spelen bij het aanpakken van het wereldwijde klimaatprobleem. Het is een ambitieus, maar haalbaar plan," aldus Formule 1-baas Chase Carey.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden