Formule 1 wil race-ervaring voor televisiekijker verbeteren

0054-1

Liberty Media wil de Formule 1 spectaculairder in beeld brengen. Daarvoor gaan de organisatoren komend seizoen werken met andere cameraposities. Ook het geluid zal verder worden verbeterd.

Dat laat Dean Locke, bij Formula One Group eindverantwoordelijk voor de televisie-uitzendingen, weten aan Autosport: "We willen dit jaar de snelheid van de sport, het tempo van de auto’s beter weergeven. En dus kijken we naar de cameraposities. Wanneer je op de tribune zit en naar de auto’s kijkt dan zien ze er ongelooflijk snel uit. Camerahoeken en -lenzen kunnen daar veel afbreuk aan doen en er voor zorgen dat de auto’s niet zo snel overkomen."

En dus besloot Locke het over een andere boeg te gooien. De camera's worden zo opgesteld dat ze de snelheid beter weergeven. Ook het geluid wordt verder aangepast. Sinds de introductie van de hybride V6-motoren in 2014 is er veel gezegd en geschreven over het (gebrek aan) geluid en ook daar worden stappen gemaakt, aldus Locke: "We gaan vooruit, maar op sommige circuits is het beter dan op andere. De Honda-krachtbron klonk vorig jaar al erg goed."

Tot slot krijgt de kijker komend jaar nog meer on-screen informatie. Zo zal er in graphics meer uitleg komen over de pitstopstrategie en bijvoorbeeld zaken als over- en undercut.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen