Formule 1 zou niet uit “twee verschillende klasses” moeten bestaan

P-20170415-01216_HiRes-JPEG-24bit-RGB

Volgens Carlos Sainz moet de Formule 1 niet willen dat er ‘twee categorieën ontstaan, de “best” en de “rest”.  Het feit dat Mercedes en Ferrari een aparte klasse zijn is de Toro Rosso-coureur een doorn in het oog.

De Spanjaard is bezig aan zijn derde jaar in de Formule 1 en maakt momenteel een sterk seizoen door met zeven puntenfinishes uit elf races. Hij staat daarmee negende in het rijdersklassement. Hoewel hij tevreden is over zes top acht klasseringen, is hij gefrustreerd over het gat tussen de kop van het veld en de onmacht van kleinere teams zoals Toro Rosso om daar iets aan te doen.

“Ik wil geloven dat het gat na de zomer kleiner zal zijn”, aldus Sainz, “maar ik vrees dat er nog altijd een groot verschil is en zal blijven, want Mercedes en Ferrari zijn gedurende het seizoen gewoon bij ons weggereden in alle opzichten omdat ze meer middelen hebben om door te ontwikkelen.” Sainz geeft aan dat zijn team Toro Rosso om die reden niet eens meer naar de prestaties van Mercedes en Ferrari kijkt omdat het toch een klasse apart is. “”Ik denk dat dat een slechte zaak is en niet goed voor de sport” besluit Sainz.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen