Formule 1's sociale media-kanalen laten groei zien

gpr

De nieuwe wind die met de komst van Liberty Media door de Formule 1 waait, lijkt zijn vruchten af te werpen. Dat blijkt uit cijfers van Formula One Group over het gebruik van sociale media in 2017

Afgelopen seizoen volgden wereldwijd 11,9 miljoen mensen de officiële Formule 1-accounts op Facebook, Instagram en Twitter. Dat lijkt niet veel, maar is een stijging van bijna 55 procent ten opzichte van 2016, het laatste jaar waarin Bernie Ecclestone de scepter zwaaide over de organisatie. Het groeipercentage is veel groter dan dat van Formule E, de Champions League en Amerikaanse sportcompetities als de NBA en de NFL.

Daarbij moet wel de kanttekening worden gezet dat er voor 2017 weinig aandacht werd besteed aan de sociale media. Zoals bekend was Ecclestone geen fan van sociale media. Na zijn vertrek kondigde Libety Media als eerste aan om het sociale mediabeleid aan te gaan passen om nieuwe doelgroepen (jongeren) aan te boren.

Overigens groeide ook het aantal televisiekijkers. Wereldwijd keken 6,2 procent meer mensen op tv naar Formule 1. Mede door de successen van Ferrari nam het aantal kijkers in Italië zelfs met ruim 19 procent toe. Ook China (42,2 procent) zag een sterke groei van het aantal tv-kijkers. In totaal keken in 2017 352,3 miljoen mensen minimaal één keer naar Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden