Formule 2 vanaf 2020 met grotere wielen, Formule 1 volgt

formula-2-neumaticos-pirelli-2020-f2-3

De Formule 2 gaat met ingang van volgend seizoen rijden op 18 inch-wielen. De overstap van de 13 inch-velgen naar deze grotere wielen met lagere zijwanden geldt als test voor de Formule 1 dat een jaar later zal overstappen.

Met name bandenleverancier Pirelli is een groot voorstander van de nieuwe banden. Volgens de Italianen sluiten de 18 inch-wielen meer aan bij die van straatauto’s en dat zou de marketing ten goede komen.

De introductie werd aangekondigd in aanwezigheid van Pat Symonds, de man die bij Formula One Management verantwoordelijk is voor de technische ontwikkelingen. "Het is een prima kans voor ons om de nieuwe wielen niet alleen tijdens testdagen, maar ook een seizoen lang in de praktijk te kunnen testen. De hoeveelheid data die Pirelli en de Formule 2 de komende anderhalf jaar verzamelen zullen erg belangrijk zijn voor deze nieuwe generatie Formule 1-wielen en -banden."

Symonds verwacht niet dat de nieuwe grotere wielen veel zullen veranderen in de Formule 1: "Of een wiel nu 18 of 13 inch zal voor het gevoel niet veel verschillen. We hopen dat de nieuwe banden wat directer aan zullen voelen en wat preciezer reageren op stuurbewegingen. Daarnaast zal het rubber wat stijver zijn, maar dat kan gecompenseerd worden door de wielophanging. Het rijden zal uiteindelijk dus hetzelfde aanvoelen."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden