Formule 3-coureur Isack Hadjar mogelijk vanaf 2024 naar Formule 1

door Steffie van Hamersveld
Isack Hadjar formule 3

Isack Hadjar maakt vanaf 2024 kans op een stoeltje bij AlphaTauri. Dat zegt Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing. De Formule 3-coureur staat momenteel tweede in het rijderskampioenschap, met slechts één punt achterstand op de leider. “Als hij blijft presteren, maakt hij zeker kans op een zitje in de Formule 1”, aldus Marko.

In mei 2021 wist de 17-jarige Hadjar in Monaco zowel de pole position als de overwinning binnen te slepen bij de Formula Regional European Championship. In hetzelfde seizoen won Hadjar ook de race in Monza. Vanaf dat moment was de interesse van Helmut Marko gewekt. De jonge Fransman maakt sinds dit jaar dan ook onderdeel uit van de Red Bull Junior Academy. In Oostenrijk behaalde de Hitech-coureur zijn eerste overwinning van het Formule 3-seizoen en is hij slechts één punt verwijderd van de leider in het rijderskampioenschap.

 

Toekomst huidige coureurs

Tegenover AutoHebdo laat Helmut Marko weten dat de kans groot is dat Hadjar in 2024 in de Formule 1 zal rijden, mits hij goed presteert in de Formule 2. Onlangs heeft Pierre Gasly bekend gemaakt nog een jaar langer bij AlphaTauri te blijven, maar wat de Fransman na 2023 zal besluiten is een groot vraagteken. Teamgenoot Yuki Tsunoda heeft een contract tot het einde van dit jaar en gezien zijn wisselvallige prestaties is zijn toekomst bij AlphaTauri allerminst zeker.

Concurrentie

Of Hadjar uiteindelijk bij AlphaTauri in de Formule 1 zal rijden is afhankelijk van zijn prestaties in de Formule 3 en Formule 2. Daarnaast beschikt Red Bull over nog een aantal getalenteerde coureurs in hun junioren-programma. Zo maken onder meer Jehan Daruvala, Dennis Hauger en Liam Lawson, momenteel respectievelijk vierde, zevende en tiende in het Formule 2-kampioenschap, ook kans op een stoeltje bij het team uit Faenza.

Lees ook: Nyck de Vries rijdt VT1 voor Mercedes in plaats van Hamilton

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt mijlpaal van 300 GP's in Frankrijk

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

door Steffie van Hamersveld

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden