Frans Verschuur: “Aston Martin komt niet meer terug als merk”

GP2105_131837_J5A7842

"Aston Martin heeft geen stappen gezet dit seizoen. Elk team heeft een stap vooruit gedaan en zij zijn een beetje blijven hangen." Dat zegt teambaas Frans Verschuur in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. De gasten bespreken het onderlinge verschil tussen teamgenoten van team als Aston Martin, Alpine en McLaren in hun prestaties.

Verschuur zegt dat het team als merk niet meer terugkomt in de Formule 1. Naast het feit dat ze vooralsnog geen vooruitgang boeken dit seizoen, loopt hun techniek ook achter op de andere teams.

Aanleiding voor dit gesprek was de luisteraarsvraag over de verschillen tussen teamgenoten qua snelheid en prestatievermogen, met name teams als Aston Martin, Alpine en McLaren. Bij die tams worden met name de oudere coureurs op hun voetstuk worden gezet door hun jongere teamgenoot. Indy Dontje, winnaar van de 24 uur van Daytona, is het met Verschuur eens. "Ik denk dat het team ook had gehoopt op ervaring en expertise vanuit Sebastian Vettel. Misschien is dat ook waarop ze nu achterlopen." Ondanks het feit dat het team nog niet optimaal presteert, onderschat hij de oud-wereldkampioen niet. Hij denkt dat Vettel nog terugslaat, naarmate het seizoen vordert.

McLaren en Alpine

Als antwoord op de luisteraarsvraag geeft Dontje het voorbeeld van McLaren. Hij legt uit dat Lando Norris daar het team naar zijn hand heeft gezet. Hij is daar als het ware opgegroeid onder begeleiding van Zak Brown. Ondanks zijn goede prestaties bij Red Bull en Renault komt teamgenoot Daniel Ricciardo daar toch niet in de buurt. "Voor mij valt hij echt tegen. Maar ik denk dat je het bij meerdere teams ziet. Alpine, bijvoorbeeld. Fernando Alonso heeft het gewoon moeilijk met Ocon naast zich." Verschuur valt hem bij. Hij denkt dat Alonso er dit jaar niet meer bijkomt en dat zijn tijd in de Formule 1 wel geweest is.

"Pérez is nog geen topper"

Ook is Dontje nog niet tevreden met de prestaties die Sergio Pérez levert. Hij geeft aan dat het er natuurlijk om gaat dat hij als teamgenoot van Max Verstappen punten binnenhaalt en het team helpt, maar vooralsnog is hij nog niet onder de indruk van de Mexicaan. "Qua snelheid vind ik hem soms toch nog tegenvallen en dan denk ik soms: Alexander Albon reed die tijden ook tijdens de kwalificatie. Alleen Albon had niet de racecraft en de 'ballen' om naar voren te rijden."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: F1 aan Tafel over ‘saaie’ Indy 500 en pitstop van Veekay

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull niet vleugellam

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden