Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Red Bull moet AlphaTauri helpen

door Tim Koenders
Red Bull Racing AlphaTauri

Frans Verschuur vindt dat Helmut Marko meer personeel naar AlphaTauri moet sturen om te leren en het team vooruit te helpen. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

AlphaTauri beleeft tot op heden een dramatisch seizoen in de Formule 1. Het team staat met slechts drie punten laatste in het constructeurskampioenschap. Deze punten werden behaald door Yuki Tsunoda. Nyck de Vries reed de eerste races van het seizoen voor het Italiaanse team maar moest voor de Grand Prix van Hongarije plaatsmaken voor Daniel Ricciardo. Teambaas Franz Tost neemt na dit seizoen afscheid bij het team. Kortom, er verandert veel maar of dit zorgt voor verbeteringen is nog maar de vraag. Frans Verschuur snapt niet dat AlphaTauri laatste staat in het constructeurskampioenschap.

franztost

Zusterteam

“Ik vind AlphaTauri tegenvallen, zeker aangezien het een zusterteam is. Als ik Franz Tost was geweest was ik iedere dag naar Christian Horner gegaan om te zeggen dat ik een paar prutsers aan het werk heb met de vraag of hij niet een paar engineers over heeft.” Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Helmut Marko moet wat jongens die kant op sturen om te leren. AlphaTauri is een leerschool voor Red Bull Racing. Ik denk ook dat de ondergang van Tost is geweest dat hij niet hard genoeg heeft ingegrepen. Het is natuurlijk slecht dat het ene team eerste staat en het zusterteam laatste.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen jaagt door

Lees ook: Ferrari hoopte op rode vlag om schade Sainz te repareren

Lees ook: Lando Norris verrast met P7 na 'verschrikkelijke' dag

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden