Franse GP zonder publiek niet mogelijk vanwege contract

D9hzIbhXkAAstuF-1

De Franse Grand Prix kan niet zonder publiek verreden worden vanwege contractuele verplichtingen. Een herziening ervan is noodzakelijk wil er wel een race zonder georganiseerd kunnen worden, aldus de voorzitter van de Franse autosportfederatie Nicolas Deschaux.

Het is nog maar de vraag of de Franse Grand Prix doorgang kan vinden dit jaar. Frankrijk neemt strikte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen. De Franse regering heeft bepaald dat evenementen met meer dan honderd mensen in ieder geval tot halverwege juli verboden zijn en ook al laten weten dat het voorgenomen plan om de Tour de France eind augustus te verrijden, onzeker is. Deschaux kon over de race niet meer duidelijkheid verschaffen: "We hebben contact met de autoriteiten."

Een race zonder publiek zou volgens Deschaux een aderlating zijn. "De basis van inkomsten voor de promoter is de kaartverkoop. Het is moeilijk voor te stellen dat een Grand Prix georganiseerd kan worden achter gesloten deuren, tenzij het contract wordt herzien", laat hij weten in gesprek met France 1.

Liberty Media probeert van alles om toch tot een volledige kalender te komen. Dubbele races op hetzelfde circuit behoren tot de mogelijkheden. Het is niet ondenkbaar dat Liberty Media opnieuw om de tafel gaat met circuits om toch tot een volledige kalender te komen. De Spaanse circuitdirecteur hintte daarnaar eerder deze week in gesprek met persbureau AP. Volgens hem is Liberty Media zich "bewust" van de uitzonderlijke situatie waarin promoters zitten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden