AP-1ZSNYNMFW2111_news

Alex Albon keert niet terug naar Toro Rosso. Dat is ten minste de stellige overtuiging van Franz Tost, de teambaas van de kleine renstal uit Faenza, in een interview met Reuters.

De carrière van de Brits-Thaise coureur lijkt in een stroomversnelling te zijn beland. Afgelopen maart debuteerde hij bij Toro Rosso, maar tijdens de zomerstop maakte hij verrassend de overstap naar Red Bull, als vervanger van Pierre Gasly die de omgekeerde weg bewandelde. Albon behaalde in zijn eerste twee races als teammaat van Max Verstappen een vijfde en zesde plaats op circuits (Spa en Monza) waar Red Bull het traditioneel lastig heeft.

Tost is onder de indruk van de rookie en verwacht niet in de toekomst nog hem samen te zullen werken: "Ik had niet gedacht dat hij het zo goed zou doen. Helaas denk ik dat hij weg is, hoewel je in de Formule 1 natuurlijk nooit weet wat er allemaal speelt." Toch is Tost vooral trots dat (weer) één van zijn talenten de overstap maakt naar het 'grote' Red Bull: "Ik voel me goed wanneer een coureur naar Red Bull gaat en races wint. Dat is het beste. Dan doen we namelijk ons huiswerk goed. Ik zou klagen wanneer Red Bull coureurs van buiten zou aannemen. Dan zouden we een serieus probleem hebben."

Met dat laatste doelt Tost op de aanzwellende geruchten dat mogelijk Sebastian Vettel of Nico Hülkenberg volgend bij Red Bull zou rijden.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen