Franz Tost: ‘Formule 1 moet downforce verminderen’

AP-1W4EWM68H2111_news

Franz Tost is van mening dat de hoeveelheid downforce van de auto's met veertig tot vijftig procent moet verminderen. Het is volgens de Toro Rosso-teambaas de enige manier om meer spektakel te kunnen bieden.

Tost vindt het versimpelen van de voorvleugels in 2019 te mager en is voorstander van een structurele oplossing om de Formule 1-bolides minder afhankelijk van downforce te maken. "We hebben tegenwoordig zoveel downforce. Daardoor blijven auto's gevoelig voor vuile lucht en kunnen we niemand volgen. Verder maakt dit de remzones extreem kort, dus hoe moeten we dan nog inhalen?", aldus Tost tegenover Motorsport.com.

Volgens de Oostenrijker is het probleem eenvoudig op te lossen. "Ik zou de downforce met veertig à vijftig procent verminderen ten opzichte van de huidige bolides. Mensen zien de coureurs dan ook weer vechten met hun auto's in de bochten. Deze zullen ook veel sneller worden op de rechte stukken. Je hebt meer kans om mensen in te halen doordat de remzone veel langer wordt. Dat is in de reglementen heel makkelijk in te voeren, maar je moet het alleen wel echt willen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen