Franz Tost: ‘Red Bull-Honda gaat vechten om titel’

AP-1W4EWM68H2111_news

Toro Rosso is lovend over de samenwerking met Honda. Teambaas Franz Tost van het Italiaanse team is dan ook blij dat McLaren en Honda vorig jaar besloten om de samenwerking te beëindigen. “Gelukkig heeft McLaren een fout gemaakt”, laat Tost aan Marca weten.

McLaren had de afgelopen jaren geen goed woord over voor Honda en legde de schuld van de slechte prestaties bij de Japanse motorfabrikant. “We wisten vorig jaar al dat het chassis van McLaren niet het beste was. Ik dacht toen al: hoe kan je nou zo veel kritiek hebben op zo'n geweldige partner. Honda heeft zich dit jaar enorm verbeterd. In Canada kregen we een upgrade die ons drie tienden opleverde en een vergelijkbare verbetering verwachten we tijdens de GP van de Verenigde Staten in oktober.”

Tost heeft veel vertrouwen in de motor en verwacht dat Honda in 2019 heel competitief is. “De samenwerking is goed. Alle deadlines worden gehaald. We komen nu nog iets te kort, maar dat ligt aan ons chassis. Ik weet zeker dat Red Bull volgend jaar succesvol gaat zijn en zal vechten om het kampioenschap", sluit Tost af.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden