tost

Franz Tost legt de lat flink hoog. De teambaas van Toro Rosso denkt dat zijn stal komend seizoen vierde kan worden in de strijd om het kampioenschap.

Toro Rosso rijdt niet langer met Renault-motoren, maar is overgestapt naar Honda. Ondanks de problemen die de Japanners de afgelopen drie jaar bij McLaren ondervonden is Tost optimistisch. Hij erkent dat de eerste drie plaatsen ook komend seizoen naar Mercedes, Ferrari en Red Bull zullen gaan, maar daarachter is volgens de Oostenrijker alles mogelijk: "Force India en Williams [de nummers vier en vijf van afgelopen seizoen, red.] hebben ongeveer hetzelfde budget als wij hebben, tenzij ze deze winter opeens ergens 100 miljoen pond vandaan hebben gehaald. We werken op een vergelijkbaar niveau en dus zijn er voor ons geen excuses om niet in de buurt van die teams te komen. Ze verslaan is een ander verhaal, maar we moeten in ieder geval in de buurt zijn."

Tost verliest daarbij niet uit het oog dat McLaren en Renault dit jaar ook wel eens kunnen verrassen, dat Honda nou niet de meest betrouwbare partner is en de stal met Pierre Gasly en Brendon Hartley het minst ervaren rijdersduo in huis heeft. "Alles is mogelijk. We moeten gewoon een goede auto maken en dan hebben we de ingrediënten in huis voor een goed seizoen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden