Vasseur: “Misschien grootste stap gemaakt van alle teams"

large-F1-EIFEL-GRAND-PRIX-2020

Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur is van mening dat het Zwitserse team dit seizoen misschien wel de grootste stap heeft gemaakt van alle teams. Toch heeft het nog steeds niet het volledige potentieel van haar 2021-auto benut.

Alfa Romeo staat dit weekend in Frankrijk aan de start van de triple header, na twee races in de punten op rij. Antonio Giovinazzi scoorde het eerste punt van het seizoen voor het team tijdens de Grand Prix van Monaco, terwijl Kimi Räikkönen twee weken geleden hetzelfde deed tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Het betekent dat Alfa Romeo momenteel achtste staat in het constructeurskampioenschap.

Team krijgt eindelijk vorm

Frédéric Vasseur hoopt dat de Grand Prix van Frankrijk het team eindelijk een platform zal geven om het echte tempo van hun C41-Ferrari te laten zien, iets wat niet mogelijk was tijdens de chaotische race in Bakoe. "Het team begint eindelijk vorm te krijgen en het had waarschijnlijk niet op een beter moment kunnen komen, vooral nu de andere teams op het middenveld verdere verbeteringen doorvoeren", aldus de Franse teambaas.

Vasseur vervolgt: "We reizen naar Frankrijk met de vastberadenheid om onze puntenreeks voor de derde race op een rij voort te zetten." Hij voegt daaraan toe: “Eindelijk beginnen we de resultaten te zien van al ons goede werk en er kan nog veel meer potentieel uit het team komen, maar we weten ook dat het hebben van een probleemvrij weekend cruciaal is om deze doelstellingen te bereiken."

large-2021-Emilia-Romagna-Grand-Prix-Saturday-e1618776688235-700x410
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN - Antonin Vincen

Middenveld zal dichtbij zijn 

Kimi Räikkönen hoopt dit weekend in Frankrijk meer te kunnen laten zien, niet alleen van zichzelf, maar ook van de auto. Hij verwacht dat het middenveld dichtbij zal zijn en het is belangrijk dat alles goed op zijn plek valt van vrijdag tot zondag. De Finse coureur voegt daaraan toe dat het gat inmiddels klein is en dat dat ook geldt voor het verschil tussen in de top-10 eindigen en er net buiten.

00219004_AV1_2558_4699-3133-rgb-1800x1200-700x467
(c) Alfa Romeo Racing

Overtuigd van een goed resultaat

Antonio Giovinazzi kan niet wachten om in Frankrijk op het circuit te staan nu er een aantal grote verbeteringen hebben plaatsgevonden. Giovinazzi is ervan overtuigd is dat hij een goed resultaat kan behalen voor het team.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Frankrijk

Lees ook: Daniel Ricciardo: “Paul Ricard vergevingsgezinder dan Bakoe”

Lees ook: Mick Schumacher kijkt uit naar begin triple header

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen