Frédéric Vasseur: "Piastri niet in beeld bij Alfa Romeo"

Frederic-vasseur-turije

Oscar Piastri hoeft er niet op te rekenen dat hij in de Formule 1 rijdt in 2022. Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo, heeft aan Motorsport.com laten weten dat zijn team niet geïnteresseerd is in de Australiër.

Het team van Alfa Romeo is het enige team dat nog niet haar rijdersduo voor 2022 bekend heeft gemaakt. Onlangs werd wel al bekend dat Valtteri Bottas zijn landgenoot Kimi Räikkönen gaat vervangen bij het team. De strijd om het tweede stoeltje lijkt te gaan tussen Antonio Giovinazzi en Formule 2-rijder Guanyu Zhou. Piastri gaat, met nog twee raceweekenden te gaan, aan kop in het Formule 2-klassement.

“Hij is verbonden aan Renault of Alpine"

De 20-jarige Piastri is bezig aan zijn debuutseizoen in de Formule 2, nadat hij vorig jaar kampioen werd in de Formule 3 voor het team van Prema.

Oscar Piastri / Prema / Formule 2 / Sotsji / Rusland / 2021
Foto: FIA Formula 2 (Joe Portlock - Formula 1/Formula Motorsport Limited via Getty Images)

"Oscar doet het ontzettend goed”, begint Vasseur. “Hij was de laatste weekenden zeer consistent, maar voor zover ik weet is hij verbonden aan Renault of Alpine. Als je zoveel investeert in een talent en een programma voor de lange termijn, zie ik er niet de logica van in om hem vervolgens naar een ander team te laten gaan."

Vasseur is wel onder de indruk

Hoewel Vasseur daarmee de deur dichtgooit voor Piastri is de Fransman wel onder de indruk van het jonge talent. "Hij doet het ontzettend goed en het is glashelder dat hij een van de beste coureurs van het veld is. Vorig jaar heeft hij het ook fantastisch gedaan. Hij is een van die jonge talenten die zeker succesvol zal zijn in de Formule 1."

Lees ook: Nieuwe samenwerking voor Red Bull en Honda buiten F1

Lees ook: Tost onder indruk: “Hij heeft alles volledig onder controle"

Lees ook: Tien plaatsen gridstraf Hamilton na wisselen verbrandingsmotor

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen