Frustratie heerst bij Haas na slechte zondag

Haas

Mick Schumacher en Kevin Magnussen zijn niet te spreken over hun raceweekend op Spa. Ondanks dat Schumacher een update aan zijn auto heeft kon hij daar niks van laten zien. Volgens beide coureurs komt dat omdat het type baan niet bij de auto past. Dit laten ze weten aan F1.com.

Het weekend van Mick Schumacher en Kevin Magnussen is er een om snel te vergeten. De enige die hun niet kon passeren was Nicholas Latifi, maar verder waren ze niet snel genoeg. Volgens de coureurs komt dat omdat het type van de baan niet bij de Haas auto past. Ze hopen dan ook dat ze volgend weekend in Zandvoort meer kunnen laten zien.

"Deze baan ligt ons niet echt"

Kevin Magnussen had al het idee dat het niet de ideale race zou gaan worden, maar zo slecht had hij ook niet verwacht. "Ik denk dat we een idee hadden dat het niet de ideale race zou gaan worden. Deze baan ligt ons niet echt, althans dit type baan. We hebben gedaan wat we konden, maar we hadden gewoon niet de pace vandaag", aldus Magnussen. Hij vond het enige positieve aan vandaag dat er nuttige data werd verzameld. "Het enige positieve is dat we vandaag data hebben verzameld die nuttig kan zijn. Ik kijk uit naar de volgende race."

"Het was lastig"

Mick Schumacher kreeg het na de safety car restart lastiger. Hij zag allerlei auto's hem passeren, maar hij kon niet mee komen. Hij vond het dan ook een lastige race. "Het was lastig, zeker na de safety car restart. Ik zag alleen maar auto’s mij passeren. Dat voelde nogal frustrerend om eerlijk te zijn", vertelt Schumacher. Volgens hem waren de problemen baan specifiek en hoopt hij in Zandvoort punten te kunnen scoren. "Het was circuit specifiek dat we problemen hadden. In zandvoort zou dat beter moeten zijn, daar zouden we voor punten kunnen vechten."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van België

Lees ook: Carlos Sainz over P3: Het was moeilijker dan verwacht

Lees ook: Lewis Hamilton neemt schuld op zich na incident Alonso

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden