Gasly bevestigt gesprekken Toro Rosso: 'snel duidelijkheid'

P-20170910-00635_news

Pierre Gasly hoopt tijdens de Grand Prix van Maleisië zijn debuut in de Formule 1 te maken. De huidig GP2-kampioen bevestigt tegenover Japanse media - het land waar hij dit jaar in het Super Formula-kampioenschap rijdt - in gesprek te zijn met Toro Rosso.

Afgelopen weekend kwamen diverse media met het bericht dat Sainz een contract heeft getekend bij Renault en mogelijk in Maleisië al voor de Franse renstal rijdt. Gasly werd genoemd als mogelijke vervanger van de 23-jarige Spanjaard bij Toro Rosso.

"Ik verwacht dat er in de komende dagen duidelijkheid komt", zegt Gasly die afgelopen weekend de Super Formula-race op het Japanse Autopolis won. "De details worden op dit moment uitgewerkt. Ik hoop van harte dat ik voor de Grand Prix van Maleisië voor Toro Rosso kan racen."

https://twitter.com/redbullracing/status/907155967590240257

Gasly veroverde vorig seizoen de titel in het GP2-kampioenschap en maakt onderdeel uit van Red Bulls-talentenprogramma. In het Super Formula-kampioenschap staat hij tweede.

Ook Sainz heeft inmiddels op het gerucht gereageerd. De Spanjaard bevestigt noch ontkent dat hij een deal heeft gesloten met Renault.

Matsushita

Gasly zou overigens niet de enige gegadigde zijn om het stoeltje van Sainz over te nemen. Honda - de aanstaand motorleverancier van Toro Rosso - zou graag zien dat hun protegé Nobuharu Matsushita plaatsneemt in de cockpit van Toro Rosso. Omdat de Japanse nummer zes uit het Formule 2-kampioenschap nog niet genoeg punten heeft op zijn superlicentie kan hij dat op zijn vroegst pas volgend jaar doen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen