Gasly bezorgd over slecht zicht nieuwe 2022-bolides

06 nov 2021 door Julia Onclin
SI202111060096_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly maakt zich zorgen over het beperkte zicht dat de nieuwe Formule 1-bolides van 2022 volgens hem hebben. De AlphaTauri-coureur laat volgens Motorsport.com weten dat de nieuwe vleugels boven de wielen het zicht van de coureur kleiner maken. Een rijder zou zo de banden van de bolide minder goed in de gaten kunnen houden en ook het vinden van het juiste instuurpunt van een bocht, zou moeilijker kunnen zijn.

"Qua zicht wordt het vooral anders, doordat we met grotere banden zullen rijden met daarboven een vleugel. Ik vind het helemaal niks", stelde Gasly. De Fransman is zich ervan bewust dat het vaak even duurt voor je aan grote veranderingen gewend bent, maar desondanks is hij er toch niet blij mee. "Het stuk tussen het chassis en de band wordt afgeschermd. Als je in een bocht kijkt, kun je daardoor niet genoeg zien om de auto goed te positioneren."

Optimaal is de nieuwe situatie dan natuurlijk niet, maar Gasly stelt zelf al 'dat ze het er maar mee moeten doen'. "Ik denk gewoon dat we andere referentiepunten moeten kiezen dan we in het verleden deden. Dat zal voor iedereen gelden, want het zicht neemt gewoon af. Dat is natuurlijk nooit fijn."

Banden zijn moeilijker te zien

Naast het insturen van bochten zal ook het in de gaten houden van de banden een nieuwe uitdaging worden. Nu kunnen coureurs zelf hun banden nog goed zien vanuit de cockpit, waardoor ze het team updates kunnen geven. Door de nieuwe vleugels die vanaf 2022 boven de banden komen, zullen de banden een stuk moeilijker te zien zijn. "Bij volledig zicht op de banden zie je dingen als blokkeren wat sneller. De bovenkant zal afgeschermd zijn, waardoor de banden lastiger in de gaten te houden zijn."

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Nico Hülkenberg ziet af van deelname in Indycar

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Mexico VT1 en VT2

06 nov 2021 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen