Gasly blij met P6-kwali voor thuisrace: "Leuke verrassing"

SI202106190243_hires_jpeg_24bit_rgb

Pierre Gasly kijkt met een goed gevoel terug op de kwalificatie voor de Grand Prix van Frankrijk. De Fransman wist er een goed rondje uit te persen en pakte daarmee de zesde startplek. "Ik ben tevreden met de kwalificatie vooral nu we hier in Frankrijk zijn", vertelde Gasly na afloop tegenover Ziggo Sport

"Het is een erg goede dag", begint de Fransman. De AlphaTauri-coureur beleefde een goede kwalificatie in zijn thuisland, Frankrijk, en dat betekent dat er voor de race nog van alles mogelijk is. "Ik ben erg tevreden met de zesde plek. Het was een best pittig weekend tot nu toe, ik voelde me niet comfortabel in de auto en we hebben veel dingen veranderd. Die veranderingen werkten niet altijd, maar tijdens de kwalificatie was de auto een stuk beter."

'Beter gekwalificeerd dan de McLarens'

Een zesde startplek is een goede prestatie en Gasly had waarschijnlijk niet verwacht dat hij beter zou zijn dan beide McLarens en één van de twee Ferrari's. "Het is ons gelukt om de Ferrari's te splitten en we hebben ons beter gekwalificeerd dan de McLarens dus dat was een leuke verrassing. Ik ben tevreden met deze kwalificatie vooral hier in Frankrijk."

Pierre Gasly / Frankrijk / Paul Ricard / AlphaTauri / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Tijdens de kwalificatie leek het nog even spannend te worden. Gasly had namelijk een snelle tijd laten noteren, maar deze tijd werd afgepakt wegens een overschrijding van de track limits in bocht 6. "Ik zat op de limiet en soms er iets over. Michael (Masi red.) zei dat ik over de limiet zat dus ja, het was een beetje chaotisch soms. Aan het eind van de dag maakt het niet uit. Het lukte om een goed rondje neer te zetten. Q3 was erg intens, maar ik had een erg goed rondje en dat is het belangrijkste."

Maximaal punten scoren

Over zijn kansen voor de race, kan Gasly nog niet heel veel zeggen. De Fransman hoopt natuurlijk op een goede start en maximaal punten scoren. "We moeten zien hoe de racepace is, maar de auto voelde goed tijdens kwalificatie. We gaan alles geven en hopen op veel punten."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Frankrijk VT3 en kwalificatie

Lees ook: Technisch directeur Honda tevreden over nieuwe motor

Lees ook: Verstappen: “Paul Ricard is eigenlijk lastig voor ons”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden