Pierre Gasly: Miami ontzettend gaaf op de simulator

02 mei 2022 door Patrick Wuite
RBR Miami

Pierre Gasly heeft de loftrompet afgestoken over het circuit van Miami, waar de Formule 1 komend weekend te gast is. De Fransman heeft al rondes kunnen rijden in de simulator op dat circuit en is uitermate te spreken over de nieuwe baan. 

Race 5 van het seizoen brengt het Formule 1-circus naar Miami, waar er voor het eerst gereden gaat worden. Er is een circuit aangelegd naast het Hard Rock Stadium, waar de Amerikaanse football-club Miami Dolphins haar thuiswedstrijden speelt. Het circuit telt negentien bochten en is 5,41 kilometer lang. Ter voorbereiding van het raceweekend spenderen de coureurs veel tijd in de simulator, zo ook Pierre Gasly. De Fransman heeft al kennisgemaakt met het circuit in Florida en is lovend. 

Lay-out

"Ik vind de lay-out geweldig", tekende Gasly op aan Motorsport.com. "Het circuit heeft hogesnelheidsgedeeltes, is uitdagend, heeft vreemde bochten, extreem lange bochten en lange rechte stukken. Ik vind het echt cool", vertelt de AlphaTauri-kopman.

F1 Miami Grand Prix overzicht bovenaanzicht YouTube screenshot

Waarschuwing

Sergio Pérez heeft ook zijn eerste kennismaking met het circuit al achter de rug. De Mexicaan waarschuwt echter voor een bepaald gedeelte op het circuit, tussen bocht 11 en 16. "Dat gedeelte heeft wat langzame bochten en mij is al opgevallen dat het zicht daar niet helemaal optimaal is. Maar al met al vind ik het een prima circuit", besluit de Red Bull-coureur.

Lees ook: Sebastian Vettel: Formule 1 te afhankelijk van DRS

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Miami

Lees ook: Alles over de nieuwe Grand Prix Radio app, mét sliderfunctie

02 mei 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen