Sebastian Vettel: Formule 1 te afhankelijk van DRS

door Zus Veldkamp
vettel-bahrein

De Formule 1 wordt te afhankelijk van DRS volgens Sebastian Vettel. De coureur is ongerust dat er in de komende jaren alleen nog ingehaald kan worden met DRS, er moet verandering komen. Dit laat Vettel weten aan Motorsport.com.

Vettel vreest voor de toekomst van het inhalen in de Formule 1 als er in de komende jaren niks veranderd aan de DRS. Het Drag Reduction System is er gekomen om de coureurs een handje te helpen met het inhalen. Met de nieuwe reglementen kunnen de auto's elkaar dichter en langer volgen, maar het gevolg ervan is dat de DRS ook krachtiger werkt. Coureurs wachten nu vaak met inhalen tot de volgende DRS-zone in plaats van een riskante inhaalactie te plaatsen. "In Jeddah remde de leiders voor het DRS-meetpunt om als tweede daar te zijn, die kant moeten we echt niet op", aldus Vettel.

Verschillen eerdere generaties

Ook de Duitser merkt de verschillen met de eerdere generaties van de auto's. "Je kunt elkaar dichter volgen. Het effect van de slipstream is ook minder geworden, waardoor we afhankelijker van de DRS zijn geworden", aldus Vettel. De coureur zou een proef met minder DRS wel kunnen waarderen, ook om te kijken wat de verschillen zijn en wat het doet met de inhaalmogelijkheden tijdens een race. "Het zou interessant zijn om minder DRS tot je beschikking te hebben om te zien hoe de race dan zou verlopen. Dan zie je ook of je echt beter in kan halen dan in het verleden het geval was."

"Ideale wereld is zonder DRS"

Volgens de Duitse coureur moeten de bazen streven naar een sport waarin de DRS afgeschaft kan worden. "In de ideale wereld is er een reglement waarbij we elkaar kunnen volgen en kunnen racen zonder DRS", vertelt de coureur. Vettel is ook van mening dat je voor inhalen moeite moet doen en dat DRS pas relatief kort bestaat. " DRS is tien jaar geleden als hulpmiddel gekomen en als experiment. Inhalen moet altijd moeite kosten en niet bepaald worden door een zone waarin je DRS krijgt."

Lees ook: Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

Lees ook: Christian Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

 

door Zus Veldkamp

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden